MidtVask er regionsvinder af ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2017”

I en travl arbejdsdag, kan det være svært at implementere gode initiativer, der fremmer sundhed og trivsel på arbejdspladsen. Derfor har de fire partnere – Dansk Erhverv, Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund og Falck – valgt at gennemføre en konkurrence om at blive ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2017”. Målet for konkurrencen er at få sat fokus på de mange gode initiativer der findes i hele landet, som kan inspirere andre, fordi et fokus på sundhed og trivsel er til gavn for både arbejdspladsen og medarbejderne.

MidtVask er vinder i Region Midtjylland

MidtVask har med sundhedsinitiativet ”Vi skal blive sundere af at arbejde på midtVask”, fået flest stemmer og kåres dermed, som den regionale vinder. midtVask er et hospitalsvaskeri – og meget mere end det. Her vaskes over 6 mio. kg. vasketøj om året og er en mangfoldig arbejdsplads med 34 forskellige nationaliteter mellem 18 og 68 år.

”I midtVask vil vi fremme sundhed, vi vil gøre det sundt at gå på arbejde, vi vil, at alle der arbejder på midtVask får mulighed for at blive sundere og arbejde sundere. Vi vil ikke acceptere, at arbejdet og arbejdsmiljøet nedslider og skader os, hverken fysisk eller psykisk. Sundhed for os handler ikke om gulerødder og løbeture – det er et strategisk valg. Vi vil være det bedste vaskeri i Danmark, og derfor investerer vi i mennesker, og vi arbejder ud fra et helhedsorienteret sundhedsbegreb, hvor mental, social og fysisk sundhed hænger uløseligt sammen,” fortæller fysioterapeut Trine Rask-Nielsen.

MidtVask har sat ind på flere fronter – både det mentale, sociale og fysisk er prioriterede områder. Med indsatser fx indenfor ordblindescreening, klare rammer og mål og en anerkendende tilgang har virksomheden opnået et meget lavt sygefravær. Desuden har medarbejderne gennem fællesskabet tabt sig 112 kg og effektiviteten er steget 5%, fordi medarbejderne har arbejdet smartere.

”Alle vinder, når man satser på helhedsorienteret på sundhed. Derfor er det også en helt rigtig regional vinder af initiativprisen 2017. midtVask har et 360 graders perspektiv på sundhed og har skabt synlige resultater. Jeg håber de kan være med til at inspirere og vise at arbejdet med sundhed på arbejdspladsen sker på mange fronter og med flere indsatser. Det er sådan, at man får de bedste resultater. At man får sundere og mere glade medarbejdere, hvilket giver lavere sygefravær og mere effektivitet.,” siger Katrina Feilberg Schouenborg, sundhedspolitisk fagchef i Dansk Erhverv.

Fakta om konkurrencen

Det er arbejdspladserne der selv har indstillet deres egne initiativer indenfor sundhed, trivsel og arbejdsmiljø. Regionsvinderen er det initiativ, der har opnået flest stemmer i forhold til hvor mange ansatte som den pågældende arbejdsplads her. Alle i hele Danmarks har kunnet stemme på i alt 3 initiativer.

Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2017 har kørt fra 6. marts – 25. april og er et samarbejde mellem Forsikring & Pension, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Erhverv samt Falck, der tilsammen er i løbende kontakt med størstedelen af Danmarks befolkning.

Læs mere om konkurrencen, og se alle de tilmeldte initiativer her:www.sundestearbejdsplads.dk/deltagere

Share This