I begrundelsen lyder det blandt andet: “Det aarhusianske vaskeri midtVask modtager anerkendelse for deres bidrag til integration af flygtninge på arbejdsmarkedet ved at ansætte flygtninge i kombineret sprog- og arbejdspraktik.

– Jeg er overbevist om, at den bedste vej til integration er gennem sprog og arbejde og ved at få chancen for at være en bidragende ressource for virksomheden og for samfundet. Derfor er det nærmest en selvfølge, at vi tager flygtninge i praktik. Mange af vores praktikanter er virkelig dygtige medarbejdere, så det er win-win- win, for den enkelte, for virksomheden og for samfundet, siger Pernille Lundvang, vaskerichef hos midtVask.

I skoleåret 2015/2016 har 16 flygtninge-kursister fra Lærdansk været i praktik hos Midtvask. Tre har fået job, heraf har én på midtVask, som leverer rene uniformer og linned til hospitalerne i Region Midtjylland.

– Målet med danskuddannelse for flygtninge er grundlæggende at hjælpe dem ind på arbejdsmarkedet. Her er det afgørende, at undervisning og praktikforløb spiller sammen. Og det gør det hos midtVask, som ikke bare snakker, men også handler på at tage ansvar for integrationen, siger Heri Körner.”

Se nyheden på LærDansks hjemmeside

http://laerdansk.dk/om-os/presse/diplomer

Share This